10 лютого 2021 року на кафедрі журналістики та філології успішно пройшов «Scientia Magnae: науковий аспірантський семінар». Участь у ньому взяли здобувачі вищої освіти ступеня доктора філософії зі спеціальності «Журналістика» всіх курсів та викладачі.

Своїми науковими розвідками, що проводяться в річищі дисертаційних тематик, поділилися аспірантки-четвертокурсниці Наталія Руденко (науковий керівник проф. Олена Ткаченко) та Оксана Гедз (науковий керівник доц. Володимир Садівничий).

Зокрема Наталія Руденко виступила з доповіддю на тему «Механізм формування громадської думки в сучасному медіапросторі». Основні складові її виступу – взаємодія індивідуальних, групових, колективних суджень; стратегія маніпулювання через рекурсію; фактори, що обумовлюють інтенсивність впливу інтернет-медій тощо.

Тема доповіді Оксани Гедз – «Образ Івана Кавалерідзе на сторінках роменської міськрайонної газети «Комуністичним шляхом». Згідно з висновками дослідниці, зі сторінок аналізованої газети за 1960–1989-й роки Іван Кавалерідзе постає як людина, окрилена комуністичними ідеями та радянською дійсністю. Насправді ж, підкреслила аспірантка, ті ідеї та дійсність не просто крила йому обрізали, вони фактично перервали політ цього неординарного митця.

Дві різні, на перший погляд, і водночас взаємопов’язані теми за розкриттям способів формування суспільної думки, викликали зацікавлення у присутніх. Доповідачки відповіли на поставлені запитання, отримали слушні поради та зауваження.

Найближче засідання «Scientia Magnae: науковий аспірантський семінар» заплановане на 16 березня.

 

 

Сумський державний університет,
вул. Римського-Корсакова,2,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації