Аспірантка кафедри ГФ СумДУ Вікторія Закусило отримала стипендію Уряду Литви та провела осінній семестр на навчанні в Університеті Вітовта Великого (місто Каунас, Литва) за програмою «Соціолінгвістика та мультилінгвалізм». Протягом семестру Вікторія вивчала 5 обов’язкових дисциплін, серед яких медіатизація мови, культури та повсякденного життя; мультилінгвалізм у Європі; кількісні та якісні методи дослідження у соціолінгвістиці; академічне письмо, а також литовську мову.

Навчальний процес в університеті Вітовта Великого реалізовувався за змішаною формою (англ. blended learning). Деякі предмети викладалися виключно онлайн, деякі – поєднували у собі як онлайн так і аудиторні заняття, а вивчення литовської мови проходило тільки в аудиторному режимі.

Окрім того за ініціативи Вікторії Закусило та за підтримки Інституту іноземних мов університету Вітовта Великого було створено онлайн розмовний клуб «Sprich Deutch!», який відбувався щотижня протягом осіннього семестру. Розмовний клуб «Sprich Deutch!» був розроблений Вікторією спеціально для професорсько-викладацького складу, аби учасники клубу мали змогу спілкуватися німецькою мовою, оновити знання та обговорити актуальні теми. Клуб зацікавив не тільки викладачів з університету Вітовта Великого, а ще й з Вільнюського університету.

Також разом з представниками Інституту іноземних мов Вікторія відвідала Каунаську гімназію, де було організоване «Мовне кафе» («Language Café») чотирма мовами: англійською, німецькою, французькою та російською. Вікторія проводила заняття з німецької мови для гімназистів. Протягом уроку учні розмовляли німецькою мовою, грали в різноманітні мовні ігри, обговорювали культурні відмінності між Німеччиною, Литвою та Україною. Хоча формат «Мовного кафе» – це неформальний спосіб покращити навички розмови іноземною мовою під час спілкування за чашечкою кави чи чаю, Вікторії вдалося організувати активне заняття з безліччю рухливих ігор.

Участь у програмах міжнародної академічної мобільності – це завжди чудова можливість поглибити свої фахові знання, знайти однодумців, покращити навички володіння іноземними мовами, знайти нових друзів та розширити власні горизонти.

 

Сумський державний університет,
вул. Римського-Корсакова,2,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації