Аспіранти СумДУ після канікул продовжили активну міжнародну наукову діяльність, зокрема долучилися до масштабного флешмобу «ErasmusDays-2020». 16 жовтня Управлінням міжнародного співробітництва було організовано онлайн-захід «СумДУ у спільноті Erasmus+» мета якого – презентація стипендіальних і грантових можливостей програми, а також успішних історій її реалізації у СумДУ. Заступник начальника УМС Олена Горобченко відзначила, що Сумський державний університет – активний учасник програми, починаючи з 2015 р., і на сьогодні є одним із лідерів серед закладів вищої освіти України за кількістю реалізованих проєктів за всіма ключовими напрямами: КА1 «Академічна мобільність», КА2 «Проєкти співпраці» та Жан Моне.

Аспіранти Медичного інституту СумДУ 12 жовтня відвідали онлайн-лекцію на тему: «Імунологічні аспекти в онкології» за сприяння кафедри онкології та радіології. Лектор - Віктор Уманський, професор Німецького науково-дослідницького центру з онкології та університетського медичного центру Мангейм Гейдельберзького університету. Лекцію було присвячено перспективам лікування пацієнтів з меланомою та інших локалізацій препаратами імуно- та таргетної терапії. Мова лекції – англійська.

Аспірантка факультету ІФСК СумДУ Тетяна Мостіпан була тренером першого етапу міжнародної школи «Медіаграмотність у регіонах України», який відбувся на базі кафедри журналістики та філології  і тривав чотири дні. Проєкт реалізується вже другий рік спільно ГО «Interlink Academy» (Німеччина, м. Гамбург) та ГО «МедіаКомпас» (Україна, м. Суми), за фінансової підтримки Посольства Німеччини в Україні. Основна мета проєкту – підготувати тренерів із медіаграмотності, удосконалити їхні знання та навички з проведення тренінгів. Цьогоріч, в умовах пандемії, формат проведення дещо змінено, щоб не порушувати карантинні вимоги. 

Аспіранти факультету ТеСЕТ 8 вересня 2020 року взяли участь у ХVI Міжнародній науково-технічній конференції «Герметичність, вібронадійність та екологічна безпека насосного і компресорного обладнання» – «ГЕРВІКОН+НАСОСИ-2020», яка була присвячена пам’яті засновника і беззмінного Голови Організаційного комітету Конференції, відомого вченого і вчителя, д.т.н., проф. Марцинковського Володимира Альбіновича. Цього року робота конференції проходила онлайн.

Бажаємо молодим науковцям наснаги!

Сумський державний університет,
вул. Римського-Корсакова,2,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації