Наукове стажування аспірантки кафедри екології та природозахисних технологій СумДУ Вікторії Чубур  у Чеському природничому університеті (Прага) з 30 серпня по 6 вересня 2021 року проходило у рамках впровадження чеського проекту «Strengthening  scientific  capacities  and  cooperation  of  Ukrainian universities in AgriSciences»( https://agrisci-ua.com/).

Керівник дослідницької групи з біогазу Чеського природничого університету в Празі та координатор програми д-р Хінек Рубік разом з Єлізаветою Черниш є науковим керівником аспірантки Вікторії Чубур. Він ознайомив групу українських дослідників з підрозділами та лабораторним забезпеченням Факультету Тропічного землеробства (Faculty of Tropical AgriSciences) та концепцією «зеленої» будівлі (sustainable building) корпусу, де знаходиться факультет. Також  відбулася низка зустрічей із представниками дослідної групи д-ра Рубіка (Biogas Research Team) та представником дослідницької групи тропічного біорізноманіття (Tropical Biodiversity Research Group)  Ingrid Melnikovová, яка провела екскурсію по лабораторії, що зосереджена на схрещуванні рослин через культури in vitro, та спеціалізується на соматичній гібридизації. Університет має свій дендропарк з робочими науковими ділянками та ботанічний сад, окрім того багато екзотичних для наших широт видів виявилося в тропічній та субтропічній теплицях, з яким ознайомила його директор Anežka Daníčková.

Візит дав змогу ознайомитися ближче з дослідженнями та напрацюваннями чеських науковців та відкрив нові можливості для розвитку співпраці у сфері екологічно безпечних напрямів поводження з відходами.

Сумський державний університет,
вул. Римського-Корсакова,2,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації